Een betere reuk, hoe krijg je dat?

Honden hebben een ontzettend goed reukvermogen. Al van kilometers af kunnen zij een geur opsporen en ze kunnen het ook nog eens goed onderscheiden. Zo zijn er nog meer dieren in de dierenwereld die een ontzettend goed reukvermogen hebben ontwikkeld en hier dan ook gebruik van maken om te overleven. Wij mensen hebben dat niet. Wij stonden niet boven aan de voedselketen, maar door onze ontwikkelingen hebben wij onszelf daar wel neer gezet. En daarbij was een ultiem goed reukvermogen niet nodig. Dus die is niet helemaal ontwikkeld bij ons, of is in de evolutie iets afgenomen omdat we het niet heel erg nodig hadden.  

Sommige mensen ruiken wat beter dan andere mensen. En dat hebben we eigenlijk met al onze zintuigen. De een hoort heel goed, de ander iets minder. De een ziet heel goed en hoeft geen bril of lenzen, en iemand anders moet dat wel. En dat heb je eigenlijk ook met de reuk. Bij de ene persoon is het reukvermogen wat beter ontwikkeld dan bij andere mensen. Maar je kan hier iets aan doen. Waarom je dit wilt doen, kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat jouw eigen reukvermogen niet zo goed is ontwikkeld en dat veel geuren plat voor je zijn en je niet goed onderscheidt kan maken in geur. Of juist voor je werk, dat kan ook een erg goede reden zijn om je reukvermorgen verbeteren

Je reukvermorgen verbeteren.

Het kan zo zijn, wanneer je eigen reukvermogen niet goed ontwikkeld is, dat dit ook een effect kan hebben op je smaak. Het is namelijk zo, dat reuk en smaak met elkaar verbonden is. En wanneer je reukvermogen niet goed is, dan kan het ook zo zijn dat je niet elke smaak goed kan proeven. Maar wanneer jij jouw reukvermogen, met bijvoorbeeld een dos medical reuktraining, doet verbeteren dat de smaak ook beter wordt. Zo kan het dan uiteindelijk zijn dat je veel meer smaken proeft en kan onderscheiden dan dat je voorheen deed.

Ook doe je dan uiteraard je reuk goed verbeteren waardoor je veel meer geuren kan ruiken. Dit kan je dan bijvoorbeeld al merken in je parfum gebruik. Dit zal dan ook afnemen. Omdat je in eerste instantie niet goed rook, kan het zo zijn dat je meer parfum op deed, maar met een verbeterde reukvermogen doe je natuurlijk minder op. Omdat je dan al snel geprikkeld wordt door de geur die vrij komt en je het dan ook beter ruikt.