Je gelooft het of niet

Geloven in iets of juist niet, het zal altijd een dilemma en onderwerp van discussie blijven. Veel mensen putten steun uit een bepaalde vorm van religie. Weer anderen zoeken hun steun in andere vormen van spiritualiteit. Ook met bijgeloof hebben veel mensen wel iets. Altijd dezelfde sokken aan doen bij een sportwedstrijd is zo’n voorbeeld. Ook andere standaard rituelen die in het verleden goed gewerkt hebben blijven veel mensen dan altijd herhalen voor bepaalde gebeurtenissen. Andere veel voorkomende vormen van bijgeloof zijn het zogenaamde afkloppen, het kruisen van je vingers om ergens het beste van te hopen en het bewust niet onder een ladder doorlopen om ongeluk te voorkomen. Velen hechten ook waarde aan het wekelijks lezen van hun horoscoop en putten hier veel steun uit.

De sterren zeggen het

Je kan ook steun halen uit de sterren. Veel mensen bezoeken of hebben contact met een medium online. mediums online worden steeds vaker bezocht omdat het een laagdrempelige manier is om geholpen te worden. Een astroloog is een veel bezocht medium. Wat is astrologie nu precies? Astrologie gaat ervanuit dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Je karakter en mogelijkheden zijn bepaald, maar niet de vrije keus, die je zelf zult moeten maken, om jouw situatie te veranderen. Mensen zijn steeds op zoek naar zichzelf en naar hun lotsbepaling. De stand van de planeten kan van invloed zijn op onze kansen op bijvoorbeeld geluk, succes en liefde. Bij astrologie draait het om het voelen en begrijpen van de effecten die planeten op ons en ons dagelijks leven hebben. Sterrenbeelden hebben een belangrijke rol in de astrologie. Een sterrenbeeld is het teken waarin de zon zich bevond toen je werd geboren. Er zijn twaalf sterrenbeelden, afhankelijk van de datum waarop je bent geboren, en elk hiervan heeft bepaalde eigenschappen en invloed op het karakter, elk met eigen sterke en mindere punten.

Andere manieren om tot rust te komen

In de huidige hectische en stressvolle maatschappij zijn steeds meer mensen op zoek naar een bepaalde vorm van steun en ontspanning. Meditatie is een opkomende vorm die velen beoefenen. Bij mediteren observeer je je gedachten zonder ze te veroordelen: zo probeer je tot jouw ware kern te komen. Er zijn verschillende vormen van meditatie waarbij Yoga een van de bekendste is. Je kan het in groepsverband beoefenen maar ook gewoon thuis. De voordelen van Yoga zijn dat het pijn kan verzachten en het tegen depressies, stress en angst kan helpen. Voor ieder is er dus wel iets te vinden om steun uit te halen.