Hoe gaat een neuscorrectie?

Niet iedereen heeft een mooie neus van zichzelf. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een bobbel op hun neus of hebben een scheve neus. Natuurlijk is het belangrijk om van jezelf te houden, maar wat nou als je je eigen neus zo lelijk vind, dat je je eigen reukorgaan gaat haten? Dan is het natuurlijk een mogelijkheid om een neuscorrectie te ondergaan. A Klinieken neemt je graag mee om de procedure uit te leggen. 

Hoe?

Een neuscorrectie is een relatief simpele operatie. Tijdens de operatie wordt ervoor gezorgd dat de neus een compleet nieuw profiel krijgt. Dit wordt allemaal gedaan onder een algehele narcose of een roesje. Op deze manier blijft de patiënt volledig stil liggen en kan de chirurg zijn of haar werk goed uitvoeren. De neuscorrectie wordt gedaan door middel van het wegschrapen of het veranderen van het kraakbeen. Het kraakbeen geeft de neus de vorm. Als het kraakbeen eenmaal de gewenste vorm heeft, wordt de neus weer gehecht en zal de neus deze permanente vorm aanhouden.

Na de operatie

Veel mensen zeggen dat een neuscorrectie enorm veel pijn doet. Het tegendeel is echter waar. Wel ziet het eruit alsof het erg pijn doet. De ogen en de neus zullen na de operatie namelijk erg gaan zwellen en rood en blauw kleuren. Daardoor kun je de eerste week of weken niet enorm veel doen. Je kunt immers weinig zien. De eerste week na de operatie ben je verplicht om een spalk te dragen. Het helingsproces van de operatie duurt wel een jaar. Pas na een jaar heb je echt het resultaat dat je wilt.