Cognitieve gedragstherapie

Wanneer je last hebt van een gedragsstoornis, is het van belang dat je naar een therapeut gaat. De therapeut kan jou helpen om de gedragsstoornis onder controle te krijgen. Een afspraak voor cognitieve gedragstherapie kun je bij jou in de buurt maken. Wanneer je last hebt van een gedragsstoornis, heb je vaak last van taal, of andere van problemen die niet makkelijk opgelost kunnen worden. Dit kan veel stress met zich mee brengen waardoor je gedrag ook minder gaat worden. Als je je hebt ingeschreven bij een therapeut, moet je wachten totdat je aan de beurt bent.

De opleiding

Als je er van houd om mensen geestelijk beter te maken, dan is de opleiding cognitieve gedragstherapie perfect voor jou. Bij de opleiding leer je veel dingen zodat je in de toekomst zelf mensen kunt begeleiden als therapeut. De opleiding duurt ongeveer twee jaar. Als je ervoor gekozen hebt om de basisopleiding te doen, leer je ook het basisgedeelte van een therapeut zijn. Wanneer je deze opleiding hebt behaald, kun je een assistent worden van een therapeut. Als je de volgende opleiding gaat volgen, kun je zelf ook therapeut worden. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om beide opleidingen te doen.

cognitieve gedragstherapie

Genieten van je werk

Tijdens de opleiding ga je stage lopen op verschillende plekken. In de praktijk leer je dan ook de beste dingen om therapeut te worden. Wanneer de stage niet bij jou past en de opleiding ook niet, dan moet je er goed over nadenken of de opleiding en het werk wel bij jou past. Wanneer je het juist super naar je zin hebt en heel leergierig bent, kan je de opleiding verder volgen. Wanneer je de opleiding behaald hebt, kan je aan het werk. Je kunt bij een bedrijf gaan werken of een eigen bedrijf starten.