Benodigdheden voor op vakantie

Misschien ben je deze zomer wel van plan om lekker naar het buitenland op vakantie te gaan of blijf je in ons eigen mooie land. In beide gevallen is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Want of je nou naar het verre Egypte gaat of een leuk huisje in Friesland hebt, het blijft een feit dat je een hele hoop mee zal moeten nemen. Het is een slim idee om van te voren wat lijstjes te maken. Een lijstje voor je kleding en ondergoed, een lijstje voor e.v.t. je kinderen hun kleding etc., je toiletspullen en medicijnen en een lijstje voor belangrijke zaken zoals je paspoort, oplader en portemonnee. Door handige lijstjes te maken zal je voorkomen dat je op het laatste moment toch nog wat vergeet.

Inpakken

Zorg ervoor dat je ongeveer een week al begint met de voorbereidingen met inpakken. Zo heb je ook nog de mogelijkheid om wat te halen in de winkel als iets op is of je nog iets nodig hebt. bepaalde dingen kan je natuurlijk pas op het laatste moment inpakken maar er zijn ook echt wel dingen die je in Nederland niet meer nodig zal hebben. Misschien is het op de bestemming van je vakantie een stuk lekkerder weer dan dat moment in Nederland en kan je alvast je zomerkleding en zonnebrand inpakken. Door elke keer iets van je lijstje af te strepen zal je rust in je hoofd krijgen en zal je voorkomen dat je vlak voor je op vakantie gaat stress hebt, want naast de voorbereidingen is het belangrijkste aan je vakantie natuurlijk de ontspanning en het plezier!

Belangrijke zaken

Naast je kleding, toiletspullen en spelletjes zijn er natuurlijk ook nog een hoop belangrijke zaken waar je aan zal moeten denken. Denk bijvoorbeeld aan alle medische informatie. Voor sommige landen is het verplicht om je te laten inenten. In lande zoals Afrika, Rusland en China is het bijvoorbeeld verplicht om je te laten inenten voor difterie, tetanus en polio. Dit heet ook wel de dtp prik. En zo zijn er nog heel wat andere prikken die je mogelijk moet halen voor vertrek, anders zal je het land daar niet binnen komen. Ook is het handig om alle verzekeringen op orde te hebben. Je moet er natuurlijk ook niet aan denken om in een vreemd land niet verzekerd te zijn en overgeleverd te zijn aan de zorg en verzekering die ze daar hebben. Daarom is goede voorbereiding the key voor een geslaagde vakantie!