Bevallen in het ziekenhuis

Als je zwanger bent heb je vaak de keuze te maken of je wilt bevallen in het ziekenhuis of dat je liever bevalt in je eigen huis. Iedere keuze heeft zo zijn eigen voor- en/of nadelen. In dit artikel gaan wij in op wat de voordelen zijn van een thuisbevalling. Wist je trouwens dat Nederland een van de weinige landen was waar een thuisbevalling mogelijk is. 15% van het land kies voor deze keuze, dus dat valt op zich nog wel mee. Lees dus vooral verder in dit artikel als je meer te weten wilt komen over wat de voor- en nadelen zijn van een bevalling thuis of in het ziekenhuis.

Enkele voordelen


Een van de grote voordelen is dat als er complicaties optreden bij de geboorte je niet meer helemaal vervoerd hoeft te worden naar het ziekenhuis. Dat scheelt natuurlijk een hoop tijd die je kan schelen. Verder is er natuurlijk ook meteen veel medische hulp aanwezig in het ziekenhuis en is er bijvoorbeeld altijd zuurstof aanwezig als er een noodgeval is. Als je dus risico’s wit uitsluiten, dan is het altijd raadzaam om gewoon voor een bevalling in het ziekenhuis te gaan. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat het dadelijk fout gaat bij de bevalling omdat je ervoor koos deze thuis te doen en er vervolgens geen goed materiaal aanwezig was.

Belangrijk nadeel


Er is uiteraard ook een belangrijk nadeel waar je mee te maken hebt. Zo moet je na bevallen in het ziekenhuis ook gewoon weer terug naar huis, terwijl je misschien heel moe bent en liever nog een nacht in het ziekenhuis verblijft. Zoals je ziet heeft dus iedere keuze zo zijn voor- en nadelen en is het helemaal aan jou waar je uiteindelijk voor kiest. Kies vooral voor het goede gevoel.