Infraroodsauna helpt tegen reumatische klachten

Bodyfit

Sinds ik een infraroodsauna heb, zijn de klachten door mijn reuma verminderd. Reuma wordt gekenmerkt door ontstekingen in de gewrichten. Hierdoor ben ik erg stijf en heb ik veel pijn. Ontspannen is moeilijk maar met behulp van de infraroodstralen gaat dat beter. 

Infraroodsauna voor een betere doorbloeding

InfraroodsaunaHoe komt het dat ik me beter voel door de infraroodcabine? De warmte van de infraroodstralen dringen diep door in het lichaam. Dit zorgt voor ontspannen spieren en gewrichten. Bovendien bevordert het de bloedcirculatie waardoor er meer zuurstofrijk bloed door het lichaam wordt gepompt. Dit heeft gevolgen voor je weerstand en door de ontspanning in de spieren wordt de stijfheid en de pijn minder. Leuke bijkomstigheid is dat mijn huid ook beter is geworden door de doorbloeding. Een stralende en gladde huid is het resultaat. Bovendien doet de ontspanning ook wat mentaal. Ik ben een stuk meer ontspannen en heb minder last van stress. Ook heb ik minder vast van spanning in mijn nek en schouders. 

Zelf onze sauna samengesteld

InfraroodIk had al in diverse wellnesscentra ervaren dat ik baat heb bij infraroodstralen. Daarom besloten we om zelf een cabine aan te schaffen. Deze sauna hebben we online gekocht bij een een gerenommeerde specialist op het gebied van wellness. We konden kiezen uit verschillende formaten. Afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt en het aantal personen waarmee je de cabine wilt gebruiken. Daarnaast kun je zelf de houtsoort bepalen en de opties kiezen die jij in je infraroodcabine wenst. Je kunt hierbij denken aan professionele led kleurentherapie, vloerverwarming, een ergonomische ruggensteun en het soort straler dat je wilt hebben. Wij konden op deze manier onze eigen sauna samenstellen die helemaal aan onze wensen voldoet. Ik ben er nog steeds erg blij mee en de cabine wordt dan ook veelvuldig gebruikt.