Wat je moet weten over incontinentiemateriaal mannen

Incontinentiemateriaal mannen is zo raar nog niet en het wordt door mannen steeds meer gebruikt. Welke incontinentiemateriaal heb je allemaal voor mannen en hoe kun je die het beste gebruiken?

Incontinentiemateriaal mannen biedt de oplossing

Het ontstaan van incontinentie bij mannen kan uit vele oorzaken bestaan. Een veelvoorkomend probleem is de prostaat. Dit is een klier die als doel heeft vocht toe te voegen aan de sperma. Vanaf het veertigste levensjaar begint de prostaat te groeien. Dat gebeurt bij de ene man sneller dan bij de andere man. Het feit hierbij is dat 10% hier last van gaat krijgen, waarbij de klachten niet vanzelf over gaan. Integendeel, het wordt met het jaar erger. Incontinentiemateriaal mannen biedt daarvoor de oplossing. 

Is er incontinentiemateriaal specifiek geschikt voor mannen?

Je wilt als man met urineverlies dat niemand dat ziet of ruikt. Daarom grijp je misschien in eerste instantie snel naar een inlegkruisje of maandverband van je vrouw of dochter. Met als doel de urines op te kunnen vangen. Maar deze incontinentiemateriaal voor vrouwen is niet bedoeld voor mannen met veel urineverlies. En nog belangrijker is dat deze producten voor vrouwen niet gemaakt is voor de mannelijke anatomie. Mannen hebben juist bescherming nodig aan de voorzijde. Daarom is incontinentiemateriaal mannen daarvoor aangepast. Je hebt bij dit incontinentiemateriaal mannen een verband dat breder en hoger is aan de voorzijde. 

Welk incontinentiemateriaal mannen werkt voor licht tot matig urineverlies?

Gaat het urineverlies om slechts een aantal druppels dan volstaat een dunne inlegger voor de man. Met regelmatige urineverlies kun je kiezen voor een iets zwaardere inlegger. Het is af te raden om een vrouwen inlegger te gebruiken, want de inlegger moet juist aan de voorkant urine opnemen. Bij een vrouwen inlegger gebeurt dat aan de onderzijde. Elke mannelijke inlegger bestaat uit verschillende lagen. Onderste laag is een ondringbaar materiaal en plakstrip. Daardoor plak je de inlegger in je eigen onderbroek en je bent klaar. 

Incontinentiemateriaal mannen in de vorm van broekjes

Een mannelijke inlegger beschermt heel goed, maar onzichtbaar is het niet. Want wat als je gaat sporten of naar een sportschool gaat en een gezamenlijke kleedruimte hebt? Je wilt zeker niet laten merken aan je medesporters dat je een inlegger gebruikt. Incontinentiemateriaal mannen in de vorm van een broekje biedt uitkomst. Het lijkt net op een katoenen onderbroek die iedere man draagt, maar kan veel urineverlies opvangen. Er zijn merken zoals Tena en Depend die deze speciale broekjes hebben. 

Heb je als man zwaarder urineverlies dan normaal?

Ontstaat er een zwaar urineverlies dan kan je kiezen voor wat zwaardere inleggers. Deze inleggers zijn in staat om veel vocht op te nemen en gaat vaak al tot 2 liter. Heel belangrijk is om deze inlegger te gebruiken in combinatie met een goed sluitende onderbroek. Ook als je een zwaardere inlegger gebruikt kies dan een product dat alleen geschikt is voor mannen. Gebruik je vrouwen materiaal dan gaat het niet werken. Dat komt omdat de absorberende laag

ergens anders is geplaatst bij vrouwen. Zoals ook bij lichte inleggers geldt dat je bij zware inleggers nooit twee inlegger op elkaar kan leggen.