Arganolie, het wondermiddel voor uiterlijke verzorging!

Uiterlijke verzorging is erg belangrijk! Waar vrouwen voorheen juist make-up gebruikten om bepaalde onzuiverheden weg te werken, kiezen we er nu vooral voor om de huid zo neutraal en gezond mogelijk te houden. In plaats van dat we kiezen voor een lichte foundation waarmee we iets wegwerken, werken we het nu weg met een crème of olie om de uitslag of onzuiverheden inderdaad te ontnemen van het gezicht of een andere plek op de huid. In dit blog zullen we vooral gaan kijken naar een natuurlijke olie, arganolie! Wat kun je allemaal met arganolie, waar bestaat het uit en wie kunnen het allemaal gebruiken? We gaan er graag dieper op in en kijken waarvoor je het kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij eczeem behandelen natuurlijk, zonder kwalijke producten! 

Wat te doen tegen puistjes?

Vele tieners hebben er last van en ook vrouwen in de zwangerschap kunnen het krijgen, puistjes! Puistjes ontstaan door kleine ontstekingen in een talgklier, waarna deze gaan ontsteken en er zich een puist weet te vormen. Nu vragen vele mensen zich altijd af wat er nu het beste te doen is tegen puistjes?

Wanneer je last hebt van puistjes, is het van belang dat je je huid schoon houdt en iedere dag op de juiste manier verzorgt. Was het liefst tweemaal je gezicht en gebruik voedende, herstellende creme. Een ander middel dat je zou kunnen gebruiken om van de puistjes af te komen, is arganolie. Arganolie is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten uit de arganboom. De boom is te vergelijken met een olijfboom, waarbij er ook olie kan worden gewonnen uit de pitten van de vrucht, maar beschikt de arganolie over vele herstellende eigenschappen om te kunnen gebruiken voor je huid!

Verzorg je nagelriemen met arganolie!

Arganolie is echter voor nog meer doeleinden te gebruiken, zoals het verzorgen van de nagelriemen! Vooral in deze tijd, waarbij de temperaturen van het weer erg verschillen, beschikken vele mensen over droge nagelriemen. Ook broze nagels en schimmelnagels zijn een zeer groot probleem. Wanneer je de nagelriemen wilt verzorgen en zacht wilt maken, is het aan te raden om je handen of voeten te laten weken in een bad met warm water en soda. De nagelriemen kunnen op deze manier zacht worden. Na het weken is het van belang dat je je handen en/of voeten goed droogt, waarna je ze kunt behandelen met vaseline of arganolie. De olie zorgt voor herstel en maakt de nagelriemen sterker en zacht, waardoor de kans op bacteriën en schimmels nihil zal zijn bij regelmaat in de verzorging!