Psychomotorisch therapie

psychomotorisch therapeut

Psychomotorisch therapie (PMT) is een speciale behandeling voor mensen psychosociale of psychische problemen. Aan de hand van diverse gesprekken wordt er bekeken welke behandelingsmethode het beste bij jouw klachten past. Nadat een behandelingsplan is gemaakt, gaat de therapie van start. Stap voor stap worden er oefeningen gedaan en na die tijd weer besproken. Op deze manier leer jij jouw lichaam beter kennen en weet je hoe je moet handelen.

Elke keer wanneer er weer een sessie gaat beginnen, vindt er een gesprek plaats. Hier kan je aangeven hoe jij je voelt en wat de knelpunten van dat moment zijn. Tevens wordt hier de therapie op aangepast.

PMT

Goed geholpen dankzij de psychomotorisch therapie

Wendy den Hartog is de therapeut die hier bij Sense werkzaam is. Zij is in 2007 afgestudeerd als bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut (PMT’er). Door bijscholing en deel te nemen aan diverse projecten kan zij haar kennis waarborgen. Zij staat dan ook ingeschreven in het Register Vaktherapeutische Beroepen. Zij werkt eraan om mensen nee te kunnen laten zeggen en steviger in de schoenen te staan. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en leer je met angst om te gaan.

oefeningen PMT

Ook kinderen kunnen door het ontbreken van zelfvertrouwen en diverse omstandigheden niet lekker in hun vel zitten. Het is dan belangrijk als ouders zijnde deze signalen op te vangen en tijdig aan de bel te trekken. Door middel van PMT leer je om steviger in je schoenen te staan en door middel van diverse handvatten hiermee om te kunnen gaan.