Lees alles over de veelzijdigheid van arganolie

Arganolie is een natuurproduct dat voor veel zaken heel goed werkt. Zo is het een heel goed baardgroei middel, maar kun je het ook gebruiken bij, bijvoorbeeld, een ontstoken nagelriem. En zo zijn er nog veel meer toepassingen te bedenken. Maar wat is arganolie eigenlijk? Arganolie wordt geperst van de vruchten van de arganboom, Argania spinosa. Deze bomen groeien vooral in Noord-Afrika, Marokko en Egypte, en zij zorgen voor de meeste opbrengst. Arganolie wordt gebruikt om couscous, salades, gegrilde paprika et cetera wat op te peppen. Maar wist je dat arganolie ook uitzonderlijke genezende kwaliteiten heeft voor allerleid huidgerelateerde aandoeningen? 

Gebruik arganolie als baardgroei middel

Als je graag een baard wilt, maar je komt niet verder dan een plukje hier en een plukje daar of het groeien van je baard gaat je niet snel genoeg, dan kun je kiezen voor een natuurlijk baardgroei middel als arganolie. Deze olie zorgt voor extra vitamine E, antioxydanten en vetzuren. Alle ingrediënten die nodig zijn om jouw baard een boost te geven. Je moet niet direct wonderen verwachten (vandaag smeren en morgen een volle baard is helaas niet realistisch), maar je zult al snel na het eerste gebruik de verschillen zien. Tip: maak een "voor" en een "na" foto om het verschil goed te kunnen bepalen.

Droog, koud weer kan voor ellende zorgen

Zelf merk ik dat altijd direct aan mijn nagelriemen. Deze zijn stug en gaan snel stuk en dat doet pijn. Kleine pijntjes, oké, maar wel zo irritant dat je het de hele dag blijft voelen. Door arganolie in je nagelriemen te masseren zorg je niet alleen voor soepele, gezonde nagelriemen, het doet ook nog eens wonderen voor je nagels zelf. Deze zullen schitterend glanzen en steeds wat sterker worden. Ook wanneer je last hebt van schimmelnagels kan arganolie uitkomst bieden.

Haaruitval tegengaan

Haaruitval kan een nare impact hebben op je leven. Je kunt je onzeker gaan voelen en je willen verstoppen in je eigen huis. Het is belangrijk om te weten dat ieder mens dagelijks haren verliest. Dat hoort er nu eenmaal bij. Merk je echter dat jouw haaruitval heftiger is dan anders? Dan kun je dit stoppen door het zelf te behandelen met arganolie. Je gebruikt de olie dan als een soort masker en laat het zo'n 10 minuten, onder een warme handdoek, intrekken in je hoofdhuid. Daarna kun je het wassen op een niet te hoge temperatuur en met een milde shampoo. Al na een paar behandelingen zul je resultaat zien.