Voorbereiden op een lange reis in het buitenland

Ik ben me aan het voorbereiden op een lange reis naar het buitenland en ik wilde wat van mijn gedachten en ervaringen met je delen. Ik ga voor een lange tijd van huis, dus er zijn bepaalde dingen die ik moet doen om om je daarop voor te bereiden. Een van de eerste dingen die ik deed, was naar de tandarts gaan om mijn tanden te laten controleren, zodat ik ze kan laten poetsen terwijl ik weg ben.

Inspiratie opdoen bestemming

Wanneer je op reis gaat is het slim om inspiratie op te doen. Waar ga je naar toe, wat is daar te doen en wat is het doel van reis? Dit zijn dingen die je vooraf allemaal al kan gaan doen. Er zijn verschillende manieren om inspiratie op te doen. Denk bijvoorbeeld aan inspiratie opdoen via internet en andere mensen die eerder op reis zijn geweest.

Spullen verzamelen voor op reis

Ik ging ook naar het reisbureau en kreeg een paspoort, wat ik nog nooit eerder had gedaan. Ik moet zeggen dat het een interessante ervaring was. Het bureau had veel verschillende formulieren die ik moest invullen, zoals mijn naam, leeftijd en adres. Er was ook een formulier voor mij om al mijn familieleden en hun adressen op te schrijven voor het geval er iets met mij gebeurt terwijl ik niet thuis ben. Ik wist niet dat je al deze informatie nodig had voordat je je paspoort kon krijgen! Ik heb ook geleerd over de verschillende soorten paspoorten die er zijn.

Vaccineren voor je reis

Ik moet me laten inenten voordat ik vertrek. Ik ga naar Afrika en daar zijn een aantal ziektes die daar vaker voorkomen, dus ik moet beschermd worden. Denk bijvoorbeeld aan een hepatitis a inenting. Deze is nodig om je te beschermen tegen hepatitis. Het verschilt per land welke type vaccinaties je nodig hebt. HEt is daarom slim om je altijd goed te informeren over het land waar je naartoe gaat. Wanneer je deze informatie hebt kan je veilig op reis. 

Kleding uitzoeken

Ik zal in veel verschillende klimaten zijn, dus ik moet kleding kiezen die bij alle klimaten past. Ik ga ook veel reizen, dus ik wil kleding die gemakkelijk in mijn bagage kan worden meegenomen. Ik ga veel foto's maken terwijl ik weg ben, dus ik heb een camera en accessoires nodig die in mijn tas passen. Ik ben mijn appartement aan het inpakken en dingen aan het wegdoen die ik tijdens de reis niet nodig heb.