Quercetin, wat is het?

Ga je op zoek naar voedingssupplementen, dan kom je misschien quercetin tegen. Voor veel mensen is dit een onbekend supplement. Ze weten niet wat het is en wat het precies voor het lichaam doet. Dat is jammer, want het kan voor iedereen eigenlijk van grote toegevoegde waarde zijn. Quercetin is dan misschien niet zo bekend als vitamine C, het heeft wel een groot positief effect op onze weerstand. Daarom is het dus zeker goed om eens na te gaan of het voor jou aan te raden is om dit extra tot je te nemen.

Het belang van quercetin

Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat het belangrijk is om een goede weerstand te hebben. Dit kan veel ziektes voorkomen, zoals:

  • verkoudheid
  • griep
  • infecties

Mocht je toch ziek worden, dan herstel je met een goede weerstand veel sneller. Het is dus van belang om hier zorg voor te dragen en dat kan door het gebruik van quercetin. Dit zorgt ervoor dat jouw immuunsysteem sterker wordt, waardoor schadelijke virussen en dergelijke beter buiten jouw lijf gehouden kunnen worden. Dat is natuurlijk een goede reden om ervoor te zorgen dat je deze stof voldoende binnen krijgt. Ook kan quercetin ervoor zorgen dat je minder last hebt van allergieën en dat ontstekingen sneller overgaan. Het verlaagt bovendien histamine, waardoor je bijvoorbeeld minder snel last hebt van hooikoorts. Met andere woorden, het heeft dus echt een belangrijke functie in ons lichaam en het is jammer dat dit bij veel mensen zo onbekend is. Weet je dit niet, dan kun je er immers ook niet voor zorgen dat je voldoende hiervan binnenkrijgt. Jij weet nu hoe belangrijk quercetin voor je is, hoe zorg je er nu voor dat je iedere dag een goede dosis tot je neemt?

Voedsel en supplementen

Het is in eerste instantie natuurlijk altijd aan te raden om zo gezond mogelijk te leven en te proberen om via je voedsel alles tot je te nemen wat je nodig hebt. Met quercetin is dat echter wat lastig, het zit namelijk in een beperkt aantal producten en de hoeveelheden zijn bovendien vaak laag. Wil je echt iedere dag een goede dosis hebben, dan is een supplement dus eigenlijk de enige oplossing. Natuurlijk blijft het goed om gezond te eten, zodat je toch ook op die manier dit stofje in je lichaam krijgt. Dit is vooral te vinden in rood en paars fruit, maar ook in citrusfruit, knoflook, broccoli, kappertjes, waterkers, koriander, radicchio en boekweit. Dit zijn echter producten die je niet dagelijks zult eten en de meeste eet je ook niet in grote hoeveelheden. Om toch een goede dosis quercetin tot je te nemen, is het daarom een aanrader om een supplement te gebruiken. Een uitstekende keus op dit gebied is Natural Super Quercetine. Hun supplementen zijn namelijk aangevuld met vitamine C en zink, die ook allebei bijdragen aan een goede weerstand. Hun producten zijn bovendien geschikt voor veganisten en ze zijn vrij van gluten, allergenen en synthetische vitamines. Daardoor kan eigenlijk iedereen er via hun supplement voor zorgen dat ze voldoende quercetin binnenkrijgen!