Hinder van een kunstgebit dat verschuift? Met een klikgebit los je het op!

klikgebit

Een kunstgebit is voor sommige mensen wier originele gebit z’n beste tijd heeft gehad een ideale oplossing. Echter biedt een kunstgebit jammer genoeg niet voor iedereen soelaas. Bij sommige mensen is het namelijk zo dat dit kunstgebit constant verschuift tijdens het eten en praten. Als dat het geval is, dan kun je beter voor een klikgebit gaan. Hieronder lees je hoe zo’n gebit ‘werkt’ en wat de pluspunten ervan zijn.

Hoe werkt een klikgebit?

Wanneer je kiest voor een klikgebit, dan zullen mogelijk twee implantaten (oftewel kunstwortels) in de onderkaak aangebracht moeten worden. Aan deze implantaten zal het gebit dan vastgemaakt (geklikt) worden. Op deze manier kan het gebit dus niet verschuiven. Evenwel is het enorm eenvoudig om dit gebit in en uit te doen. Het schoonmaken van een klikgebit is dus ook simpel. Goed om te weten is overigens dat er ook mogelijkheden zijn om dit gebit aan de bovenkaak te bevestigen.

klikgebit

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een klikgebit zijn de volgende:

  • Als je gebruikmaakt van een klikgebit gaat je smaakvermogen er op vooruit.
  • Klikgebitten zitten goed en stevig vast. Van verschuiving is dus geen sprake en ook hoef je geen kleefmateriaal te gebruiken.
  • Je kunt het gebit makkelijk uitnemen om het schoon te maken.
  • Klikgebitten vallen bij je zorgverzekeraar doorgaans onder de basisverzekering. Wel kan het zijn dat er een kleine bijdrage van je gevraagd wordt.