Wat wel en wat niet doen na het trekken van tanden?

Het laten trekken van tanden en kiezen is vaak geen fijne behandeling. Mede door het feit dat u zeker tot enkele uren na de behandeling nog last kan hebben van een pijnlijk gevoel aan uw gebit. Wat kunt u wel en wat kunt u niet doen kort na de behandeling? Wij spraken met een tandarts in Delft, die ons enkele handige tips gaf. De belangrijkste tips van deze tandarts hebben we verder uitgewerkt in dit artikel! Zo weet u precies wat u het beste kunt doen nadat er tanden uit uw gebit zijn getrokken.

Verstandskies2

Mocht u twijfelen over het uitvoeren van bepaalde handelingen of het eten van specifieke voedingsmiddelen na het laten trekken van tanden, dan is het sterk aan te raden om voor advies een bezoek aan uw tandarts te brengen. Een tandarts weet precies wat wel en wat niet helpt!

Vermijd alcohol en roken

Alcohol en roken zorgen voor een vertraging van de wondgenezing. Aangezien het in de meeste gevallen zeker een dag of tien kan duren alvorens de wond volledig hersteld is, wilt u een vertraging van de wondgenezing voorkomen. Om die reden is het dus sterk af te raden om tijdens het herstel van de wond te roken of alcoholische dranken te nuttigen. Overigens zijn niet alleen roken en alcohol slecht voor het herstel van de wond, ook pijnstiller zoals aspirines werken de genezing tegen.

Eten en drinken na een behandeling

Over het algemeen kunt u één of twee uur na de behandeling weer voorzichtig wat eten of drinken, waarbij het enigszins afhangt van de getrokken tand of kies wat raadzaam is. Mocht u nog last hebben van de verdoving van de behandeling, dan is het oppassen geblazen! Met de verdoving bijt u namelijk sneller op uw lip of wang.