Midden in de maatschappij staan

Depressie behandeling

Een leuke baan en genoeg vrienden, twee schatten van kinderen waarmee je meerdere keren per week naar de sportvereniging gaat. Dan is er ook nog het huishouden en familie die aan je trekt dat je nooit eens gezellig langs komt, een druk bestaan waarin je eigenlijk geen tijd voor jezelf hebt. Voor je het weet heb je geen energie meer over en merk je dat het niet meer vol te houden is, dingen lukken niet meer of je bent steeds vaker energieloos en ziet het even niet meer zitten. Je hebt een somber en neerslachtig gevoel, alles lijkt negatief en lekker in je vel zitten is er niet meer bij. Deze klachten kunnen duiden op een depressie, door een depressie behandeling kun je ook een depressie voor zijn als het misschien nog niet zover is.

Depressie behandeling

Depressieve gevoelens

Ben je er snel bij dan is het mogelijk dat je slechts last hebt van depressieve gevoelens, bij een echte depressie slaap je meestal ook slecht en de eetlust is ook niet aanwezig. Omdat concentreren ook een probleem is, krijg je steeds minder voor elkaar en stapelen de problemen zich ook op. Zelf kom je er waarschijnlijk niet uit, en weet je niet wat je moet doen om deze gevoelens de baas te zijn. Door een depressie behandeling krijg je de zorg die je nodig hebt om weer de oude te worden. Door in gesprek te gaan met doppazorg.nl kom je erachter wat het probleem is, en wat er eventueel aan te doen is. Merk je dat je niet goed in je vel zit, en al langere tijd last hebt van vermoeidheid of lusteloosheid is het goed dit aan te kaarten. 

Hulp nodig binnen je relatie?

Soms loopt het even niet binnen je relatie, maar als dit langer aanhoudt en je merkt dat dit echt problemen oplevert dan is het tijd om daar iets aan te doen. Vaak botst het omdat je met je partner op een ander level ligt met gevoelens, denken en doen wanneer je samen iets moet ondernemen of ergens over praat. Emotioneel moet het verbeterd worden zodat je met je partner weer op een lijn ligt, relatietherapie is een verstandige beslissing om samen met je partner te doen. Een stabiele thuishaven waar je een veilig en goed gevoel hebt nemen de spanningen en psychische klachten ook weg. Binnen het systeem in het gezin zijn er altijd patronen waar de therapie zich op richt.

Leer met elkaar omgaan

Omdat je misschien lang in hetzelfde stramien bent blijven hangen, is het verstandig om in relatietherapie te gaan bij een professional. De therapie bestaat uit behandeling voor volwassenen of kinderen, samen met een therapeut wordt in enkele gesprekken bekeken wat het probleem is en wat er aan gedaan kan worden. Is het na een paar gesprekken nog niet voldoende gebleken, dan kan een volledige therapie aangeboden worden. Voordat je aan de behandeling begint is het goed om bij je zorgverzekering te informeren, of de behandeling wordt vergoed. Of kijk voor meer informatie op de website van doppazorg.nl.