De gemakken van een moderne mantelzorgwoning

Zorg verlenen in je eigen achtertuin

Wat doe je wanneer een familielid steeds hulpbehoevender wordt en er steeds meer zorg nodig is? Niet zo lang geleden waren er maar twee mogelijkheden. Weghalen uit de vertrouwde omgeving en wegstoppen in een tehuis of je privacy opofferen en het familielid in huis nemen. Heb je de beschikking over een achtertuin? Dan is er nu een derde optie: de moderne mantelzorgwoning die van alle gemakken voorzien is! Je leest er alles over in dit artikel.

Moderne mantelzorgwoning van alle gemakken voorzien

Een moderne mantelzorgwoning is een soort vakantiehuisje dat je in de achtertuin kunt laten plaatsen. Je laat het inrichten op de behoeften van de bewoner. Er zijn moderne mantelzorgwoning voorbeelden met een eigen slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken en hobby- of logeerkamer. Het is dus een volwaardige leefruimte, waar het familielid met zorgbehoeften een eigen thuis heeft, net als de bewoners van de hoofdwoning. De zorgbehoevende persoon blijft zo in vertrouwde omgeving en kan zo veel mogelijk onafhankelijk blijven.

Altijd in de buurt om zorg te verlenen

Als mantelzorg verlenend familielid heb je natuurlijk zelf ook nog een eigen leven om te managen. Een mantelzorgwoning in de achtertuin is dan erg makkelijk. Je bent altijd in de buurt om zorg te bieden en hebt bovendien geen reistijd.

Vergunningsvrij plaatsen

Ook niet onbelangrijk, een moderne mantelzorgwoning wordt speciaal voor zijn functie ontworpen en voldoet dus aan alle vereisten van het bouwbesluit. Hierdoor mag het vergunningsvrij worden geplaatst en drie jaar blijven staan. Deze periode kun je vervolgens met nog eens drie jaar verlengen, voordat je een echte vergunning aan hoeft te vragen. Ook wanneer er haast bij geboden is, is een mantelzorgwoning dus een uitkomst, omdat je niet de ambtelijke molen in hoeft voor toestemming.

Perfecte zorgoplossing voor wie er de ruimte voor heeft

Een moderne zorgwoning kan een uitstekende optie zijn voor wie intensieve zorg nodig heeft. Als mantelzorger wordt het zo een stuk makkelijker om de juiste zorg te kunnen bieden. En het familielid kan in een vertrouwde omgeving worden verzorgd en omringd zijn met familie. Zeker het bespreken waard wanneer de situatie zich voordoet! Meer blogs over zorg en wonen vind je hier.