Chiropractor Tilburg

Chiropractor Tilburg

Antwoorden op drie veel gestelde vragen over chiropractie

Wanneer je in fysiek opzicht al een tijdje niet in je beste doen bent en vaak pijn hebt waarvan de oorzaak zich moeilijk laat verklaren, dan is het goed mogelijk dat er in of rondom je wervelkolom iets aan de hand is. Wellicht is er sprake van bepaalde blokkades in het zenuwstelsel. Mocht dit een gegrond vermoeden zijn, dan zou je vanuit de eerstelijnszorg kunnen worden doorverwezen naar een goede chiropractor Tilburg of in de omgeving. Aangezien veel mensen vaak wat vragen hebben over de chiropractie beantwoorden we hieronder drie van de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Doet een behandeling van een chiropractor pijn?

Een behandeling waarbij de behandelaar gevoelsmatig flink hard tegen je wervelkolom aan kan drukken, dat is chiropractie. Uiteraard is het heel goed voor te stellen om te denken dat deze behandeling pijn kan doen. Toch is dat in principe niet zo. Of althans, de behandeling van de chiropractor zelf veroorzaakt nooit meer pijn dan je mogelijk al hebt – en waardoor je je überhaupt hebt gemeld bij je chiropractor. 

Waar komt dat herkenbare, krakende geluid vandaan? 

Er bestaat een grote kans dat je tijdens een behandeling van een chiropractor af en toe een krakend geluid hoort. Dit is werkelijk niets om je zorgen over te maken. De acties van de chiropractor zorgen namelijk voor wat extra druk op de gewrichten. Daardoor komt er een beetje lucht in de gewrichtsvloeistof. Dat is hetgeen dat het bekende krakende geluid maakt.

Chiropractor Tilburg

Worden chiropractische behandelingen vergoed?

In Nederland geldt dat over het algemeen behandelingen van een chiropractor niet worden vergoed als je alleen een basisverzekering hebt bij je zorgverzekeraar. Wil je een hele sessie aan behandelingen volgen, dan kun je je dus het best aanvullend verzekeren. Zorg ervoor dat je dan bent verzekerd voor alternatieve geneeswijzen, of iets in die trant.