De Invloed Van Positiviteit Op Je Gezondheid

Je gezondheid en positiviteit delen een erg bijzonder band in je lichaam. Ook al lijkt het alsof ze niet zo veel met elkaar te maken hebben, spelen ze een belangrijke rol bij elkaars functioneren.

Mensen met een positieve uitstraling zijn minder vaak ziek dan mensen met een negatieve uitstraling. Dit is omdat mensen die positief in het leven staan, ze bij de eerste symptomen denken: ”Wat vervelend dat ik last van mijn keel heb. Maar helaas, niks aan te doen. Ik kom er wel overheen!” terwijl mensen die erg negatief zijn denken: ”Oh nee, mijn keel doet zeer. En is mijn hoofd nu ook warm? En mijn maag? Die doet ook zeer!” Waardoor ze zichzelf wijsmaken dat er van alles is terwijl ze eigenlijk allemaal last hebben van een zere keel.

Mensen die erg vaak gestresst zijn, kunnen last krijgen van pijnlijke schouders en een hoge bloeddruk. Wat er gebeurd, echter, is dat mensen met een positieve uitstraling er minder last van hebben dan met een negatieve uitstraling. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil maken.

Mensen die net beginnen met joggen, zullen het herkennen: de eerste paar rondes zijn zwaar, maar als je door de zure appel heen bijt, kom je er vanzelf. Mensen met een positieve uitstraling zullen zich inderdaad doorheen worstelen en er uiteindelijk fitter en gezonder uitkomen. Mensen met een negatieve uitstraling zullen, zodra ze ook maar een klein beetje moe beginnen te worden, de neiging hebben om op te geven en om te denken :”Ach, het wordt hem toch niet.” Daardoor zullen ze het einde nooit halen en zullen ze ook niet beter worden.

Dit soort kleine dingen kunnen van grote betekenis zijn voor je lichamelijke gezondheid en gezondheid is alles!