Mediation kan helpen bij een ingrijpende gebeurtenis

Heeft u onlangs een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt zoals een scheiding? Dan is het een goede oplossing om te kiezen voor een Mediation. Een scheiding kan namelijk een zeer ingrijpende gebeurtenis zijn en als u kinderen heeft zullen de gevolgen ervan blijvend zijn. Een ex partner kunt u worden maar ouders zult u altijd zijn. Naar de toekomst kijken en escalatie voorkomen is dan ook cruciaal. Bij de mediation zullen zij u door de moeilijk tijd helpen. Mediation helpt jullie om samen te zoeken naar een oplossing, keuzes te maken die horen bij een andere toekomst. Zij zijn onpartijdig en zorgen ervoor dat het belang van beiden even goed aan bod komt.


Eigen ervaring met de mediation

onlangs heb ik contact gezocht met de mediation midden Brabant. Ik zit namelijk midden in een scheiding. Wij hebben samen 3 kinderen en hierdoor willen we er zo goed mogelijk uit proberen te komen. We proberen in het belang van de kinderen te denken maar door de ingrijpende dingen die er in onze relatie gebeurd zijn, is dit niet altijd even makkelijk. We hebben daarom de  Mediation midden Brabant ingeschakeld.

Wat zal er besproken gaan worden?

Het opstellen van een echtscheidingsconvenant, een ouderschapsplan en een alimentatieberekening kunnen allemaal onderdeel zijn van de scheiding. Daarnaast zal er een verdeling moeten worden gemaakt van jullie gezamenlijke bezittingen en hebben jullie een woning samen dan zal er ook gekeken moeten worden hoe jullie dit willen regelen voor de toekomst.