Orthopedie: de medische verzorging om het bewegen weer terug te krijgen

medical

Orthopedie is bedoeld om alles wat met het bot te maken heeft, maar ook de spieren, ligamenten, pezen, gewrichten, te bestuderen en te behandelen. Orthopedische behandelingen houden zich bezig met het bewegingsapparaat van het lichaam. Als bijvoorbeeld een persoon gewond raakt tijdens een auto-ongeluk en te lang in bed blijft, zullen zijn spieren atrofiëren. De persoon zal het moeilijk hebben om terug te keren naar een normaal leven, met onafhankelijkheid in de bewegingen. Dit is waar de orthopedische dienst zijn werk doet.

orthopedie

Wat doen de orthopedische behandelingen?

Een kliniek die gespecialiseerd is op het gebied van orthopedie, wil patiënten verzorgen die problemen hebben met het bewegingsapparaat. Of het nu gaat om een ​​eenvoudige breuk, een spierscheur of een operatie aan de gewrichten, de orthopedist zal er alles aan doen je weer te laten kunnen bewegen zoals vroeger. De orthopedische dienst ondersteunt een hele lijst van interventies. Van de eenvoudigste tot de meest serieuze, artsen zijn daarvoor opgeleid. Het moet bekend zijn dat de genezing van de patiënt afhankelijk is van vele factoren, zoals: leeftijd, geslacht, lichamelijke conditie en het algemeen vermogen om te herstellen. Hier zijn de gevallen waarin de orthopedische afdeling verplicht is in te grijpen en voor de patiënt te zorgen:

  • scoliose;
  • kyfose;
  • dislocaties;
  • breuken;
  • hernia

De laatste, hernia, is een zeer slopende pathologie. Het kan de patiënt in bed spijkeren, soms dagen zonder te kunnen bewegen of werken, gewichtsverlies wordt in dit soort geval geadviseerd, omdat het onnodige vet de neiging heeft om weer moe te worden.

Behandeling

De rol van de orthopedisch chirurg

De chirurg grijpt in in verschillende fasen:

de pre-operatieve beoordeling, met name om de omvang van de interventie te voorspellen;de operatie zelf (herstel van breuken, vervanging van pijnlijke gewrichten door kunstmatige gewrichten, of correctie van een misvorming);