Stamcel verwerking binnen BioEden

Stamcel

Stamcellen vormen de bouwstenen van ons bestaan, vandaar dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar de werking van deze cellen. Stamcellen kunnen het lichaam van binnenuit genezen en kunnen worden gevonden in het zachte bindweefsel in het midden van melktanden en gezonde verstandskiezen. De stamceltherapie is erg veelbelovend en is heel vaak gebruikt in de medische industrie. Zo heeft men de therapie kunnen toepassen bij huid vervangingen, luchtpijp behandelingen en ook bij het herstellen van het menselijk hart na een hartaanval.

BioEden

Nu worden er onderzoeken uitgevoerd om na te gaan of deze medische therapie ook oplossing kan bieden in de behandeling van bepaalde kankersoorten, diabetes, Alzheimer en nog veel meer aandoeningen.

BioEden werkt als agent van Future Health Biobank aan het proces om meer aandacht te brengen voor stamcellen en hun bijzondere werking. Om deze reden stelt deze agent zich ook beschikbaar om particulieren te helpen bij het goed opslaan van hun stamcellen die worden gewonnen uit de tanden die zij kunnen opsturen. Tijdens het proces winnen specialisten de stamcellen uit de melktanden om vervolgens onder hele lage temperaturen de stamcellen op te slaan voor de donor. Dit is een proces welke met alle nauwkeurigheid wordt uitgevoerd en niet door de donor zelf kan worden gedaan.

Onderzoeken

BioEden biedt een brede service aan haar donoren. Donoren worden van begin tot eind in het proces begeleid voor een goede afhandeling. Donoren ontvangen thuis een afname kit, welke geheel gratis door een koerier thuis wordt opgehaald. De verwerking van de tanden en het winnen van de stamcellen vind dan door specialisten plaats. Hierna worden ook de stamcellen getest en opgeslagen. Mocht de donor de stamcellen nodig hebben voor een medische behandeling in de toekomst dan worden de stamcellen geheel kosteloos aan de donor vrijgegeven. Ook biedt de agent haar service en expertise in het doen van bloedafnames en bloedonderzoeken.