Wat is lorazepam?

Lorazepam is een medicijn die voor verschillende redenen gebruikt kan worden. De meeste mensen gebruiken het als slaapmiddel. Als ze last hebben van slapeloosheid dan gebruiken ze Lorazepam om de hele avond goed te kunnen slapen. Verder neemt men ze in wanneer ze last hebben van alcoholontwenning en misselijkheid door chemokuren. Het kan ook gebruikt worden om epilepsieaanvallen te stoppen.

De medicijn neemt een uur om te werken. Deze werking duurt ongeveer 8 tot 12 uur. Wanneer men een epilepsieaanval krijgt, dan gebruikt men een injectie om Lorazepam toe te dienen. Deze werkt dan binnen 5 minuten.

Als slaapmiddel mag het niet te vaak gebruikt worden. Dat kan tot verslaving leiden. Het is beter om het eens in de 3 dagen in te nemen. Zo zorg je er ook voor dat het blijft werken, want als je het teveel gebruikt raakt je lichaam er verslaafd aan. Sommige mensen nemen het toch vaker in en in dit geval gaat de persoon het gebruik ervan moeten afbouwen. Anders kan hij last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Ook mag de persoon geen auto besturen wanneer ze het elke dag innemen.

Je hebt geen recept nodig om aan Lorazepam te komen. Je stapt gewoon naar de apotheek en koopt het daar. Lorazepam kopen doe je ook online bij een betrouwbare webwinkel. Dit is een goede oplossing voor mensen het huis niet uit kunnen vanwege ziekte. Het is ook handig om de drukte van de apotheek te vermijden en gewoon te wachten totdat je medicijn helemaal aan huis geleverd wordt.