Word je minder mobiel? Overweeg voor een rollator te gaan

rollator kopen

Merk je dat je de laatste tijd duidelijk meer moeite hebt met lopen dan je altijd gewend was? Lukt evenwicht houden en je voortbewegen eigenlijk niet meer zo goed zonder ondersteuning? Een lastige situatie is dit, want voorheen was je misschien wel gewend alles zelf te kunnen. Hoe je het ook wendt of keert, het is het best de situatie uiteindelijk te accepteren zoals deze is en binnen de mogelijkheden er het beste van te maken. En die mogelijkheden zijn niet gering. Een rollator kopen is een van de meest logische opties als je in de hierboven beschreven situatie zit. 

Comfort

Waarom een rollator tot een beter leven

Hulp krijgen van vrienden en familie is mooi, maar wanneer je daar compleet van afhankelijk bent, dan kun je eigenlijk niet zelf meer de leiding nemen in je leven. Iets waar je als mens natuurlijk wel behoefte aan hebt, op z’n minst af en toe. Juist daarvoor is een rollator zo nuttig. Met een rollator als loopondersteuning wordt het opeens weer mogelijk om zelfstandig wandelingen te maken. Je komt daardoor weer meer buiten en onder de mensen. Dit is goed voor je sociale leven en voor de gezondheid. Ja, zelf het volledige zelfvertrouwen en je eigenwaarde gaan er fors op vooruit. Zodoende kan worden vastgesteld dat een rollator de levenskwaliteit simpelweg verhoogt.

Voor buiten

Let op deze facetten bij gebruik

Bij een rollator is het instellen van de hoogte zeker belangrijk. De handvatten dienen op polshoogte te zitten op het moment dat je rechtop staat. Tijdens het lopen is het essentieel dat je altijd tussen de handvatten blijft gepositioneerd. Houd je even pauze en gebruik je de rollator als stoel? Vergeet dan nooit de parkeerrem te hanteren.