Zadelkrukken zorgen voor betere houding op het werk

Op de werkvloer zie je steeds vaker mensen op zadelkrukken zitten. Niet zo gek ook wanneer je bedenkt dat dit een stuk beter is dan een bureaustoel. Zadelkrukken zorgen er namelijk voor dat jij een betere houding aanneemt als je zit. Hoe dit komt? Jouw benen staan in een schuine hoek naar beneden, waardoor je bekken naar voren kantelt. Hierdoor krijgt jouw ruggengraat de vorm van een S en dat is de natuurlijke houding. Zadelkrukken zorgen er dus voor dat de kans op rugklachten een stuk kleiner wordt.

Nog een aantal voordelen van zadelkrukken
Het grootste voordeel van zitten op zadelkrukken is het aannemen van de juiste houding. Hier houdt het echter niet bij op, want een zadelkruk heeft nog een aantal voordelen. Zo ben je bijvoorbeeld een stuk beweeglijker. En nee, dat komt niet door de wieltjes onder de kruk. Doordat je met je benen schuin naar beneden zit, kunnen we namelijk stellen dat je al half staat. Je bent hierdoor veel sneller geneigd om op te staan dan wanneer je in een bureaustoel zit. Daarnaast hebben zadelkrukken ook nog eens een positief effect op de stofwisseling en vetverbranding in je lichaam. Dit is ook het gevolg van de houding die jij aanneemt wanneer je op een zadelkruk zit.

Waar koop je ze?
Zadelkrukken zijn tegenwoordig op verschillende manieren verkrijgbaar. Natuurlijk kun jij naar een fysieke winkel gaan, maar de kans is klein dat deze in de buurt zit. Daarom richten mensen zich vaak tot het internet in hun zoektocht naar zadelkrukken. Op het internet worden veel zadelkrukken aangeboden. Maak hierbij niet de fout alleen op de prijs te letten. Een goedkope zadelkruk is namelijk van behoorlijk mindere kwaliteit dan een duurdere. Zoek jij enkel goede zadelkrukken en wil je daar best wat meer voor betalen? Kijk dan eens bij 123zadelkruk.nl.